Ta... Janek jak zwykle wymyśla swoje statystyki
myślę że jest zupełnie inaczej na pewno 60% nie słucha rapu
Mardorin: Michał ,żal mi cię-na serio bardzo żal. Skąd wiesz ,że "zmyślam" ,przecież uważasz internet za zło. I wiesz ,co 60% młodzieży słucha rapu (albo ich ulubioną muzyką jest rap ,ale słuchają też innej-to w ankiecie ,nie było uwzględnione). Wpisz sobie w googlach (www.google.pl) ankieta-muzyka. Zobacz wyniki. I jeśli jesteś taki mądry pochwal się nam.
PS:. Bodajże w małopolsce jest bardzo dużo słuchaczy rapu. Oblicz ilu jest wykonawców rapu w polsce. A ilu metalu. Do tego wykonawcom metalu ,najlepiej powodzi się zagranicą (behemoth, Vader,Frontside)
Michał internet cytuje:
Feel = 11%
Metallica = 7%
Coma= 0,5 %
Doda= 6%
Mama Mia (?) = 2%
Innej płyty = reszta
Kolejna ankieta (z jakiegoś forum):
Techno = 25%
Pop = 32 %
Rock/Metal = 11%
Hip Hop= 31 %
Inne= 1%
WIDZISZ ?!
Przejdą bramy piekieł aby dostać się do bram niebieskich
Spadną jak deszcz aby wyzwolić się
przejdą jak zieolny ogień
Więc miecze ,kusze i Chorągwie- ruszyć czas!
Guilty as charged
But damn it, it ain't right
There's someone else controlling me
Death in the air
Strapped in the electric chair
This can't be happening to me
Who made you God to say,
I'll take your life from you?
Flash before my eyes
Now it's time to die
Burning in my brain
I can feel the flame
Wow, na tym forum tak, a mi to pierdoli, bo taka jest prawda, że metale dużo, dużo częściej interesują się fantastyką i tyle. A rap jest dużo bardizje popularny w Polsce od metalu, wierz lub nie, a poprostu w tej grupie wiekowej więcej słucha metalu, ale dam Ci przykład, że więskszość ludzi zaczyna słuchać rapu z wiekiem: W mojej starej klasie, jeszcze w 6 klasie byłem jedyną osobą słuchającą rapu, dzisiaj jestem jedną z siedmiu. Ale no cóż, powiedzmy, że musisz sobie jekoś podnieść ego przy 140 centymetrach więc przez internet jesteś całkiem groźny...
Pozatym, jak dla mnei mogłoby 10% młodzieży słuchać rapu, nie płakałbym.
Michał, Max chyba ci coś wytłumaczył. Do tego gdyby tak dużo ludzi słuchało metalu widziałbyś metali częściej niż dresy (a je widzisz częściej). Do tego z czasem zniknąłby stereotyp ,że metale to sataniści. W empiku pólka z hip-hopem ,ciągle jest większa od tej ,niż ta z metalem. Dolicz jeszcze wśród metali słuchaczy linkin park (a takich jest wielu) i słuchaczy rap metalu.
Guilty as charged
Death in the air
Who made you God to say,
Flash before my eyes
Now it's time to die
Burning in my brain
I can feel the flame
Janek, ogarnij się, bo nie każdy kto słucha rapu to dres...
I nie słucha się hip-hopu. To subkultura, na którą składa się rap czyli muzyka, grafitti i breakdance.
Tylko ,nie każdy metal chodzi w skórze. Dałem jedynie przykład- ty nie jesteś dresem.
Guilty as charged
Death in the air
Who made you God to say,
Flash before my eyes
Now it's time to die
Burning in my brain
I can feel the flame
Mardorin napisał:
Feel = 11%
Metallica = 7%
Coma= 0,5 %
Doda= 6%
Mama Mia (?) = 2%
Innej płyty = reszta
Kolejna ankieta (z jakiegoś forum):
Techno = 25%
Pop = 32 %
Rock/Metal = 11%
Hip Hop= 31 %
Inne= 1%
WIDZISZ ?!
A ilu ludzi pytali, może akurat mało metali zapytali,a po za tym metale nie słuchają tylko polskiego metalu , a zagraniczny. No i co
A max z wiekiem też baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardo często z wiekiem zaczyna się słuchać rocka i metalu znam strasznie dużo ludzi, którzy tak mieli
Ostatnio edytowany przez Myszowór (2009-03-23 11:28:36)
Kurwa michał, typie...
1) Czemu Ci tak zależy żeby więcej osób słuchało? Dowartościowujesz się?
2) Mysł sobie kurwa co chcesz, ale prawda jest taka, że w Polsce więcej osób słucha rapu. Pozatym, częściej widzisz typowych ziomków lub dresów, którzy na 99% słuchają rapu czy metali? Jeśli powiesz, że metali to albo jesteś baaardzo nieobiektywny, albo w jakiś dziwnych miejscach łazisz.
Może u nas... Jestem jedynym dresem który słucha metalu... jestem za Widzewem a mam czarno niebieski dres... Bo mi siora i szwagier z wojska przywożą. Ravandill opanuj trochę słownictwo og?
Myszowór a Ty powinieneś się ogarnąć. Łącze posty i proszę o to byś nie pisał "postu pod Postem".
Jak Ty jesteś dresem to ja jestem rastafarianinem. Jaki dres by zwrócił uwagę komuś kto przeklina? Po 2. dresy nie nawidzą metalu, więc dresem nie jesteś.
Cenzury w grze nie ma, a co dopiero w offtopie, więc uważam, że nie, nie ok. Ja się trzymam regulaminu, a, bez urazy, Ty się chyba zbytnio przyzwyczaiłeś do bycia adminem...
Hahaha Znam osobiście dresów, którzy słuchają metalu. Po drugie badanie opinii publicznej w Polsce jest na bardzo kiepskim poziomie ( oczywiście ta ankieta może mieć rację ). Po trzeci Janek, niestety ty masz skłonność do gadania głupot, dlatego często ci nie wierzę, chociaż możesz mówić prawdę. Po czwarte Ravandill opanuj się ze słownictwem. Po piąte jeżeli ktoś się czuje dresem to nim jest.
Po 1. to wy jesteście śmeiszni. Typie, uważasz, że jak będę miał irokeza, obcisłe kosuzlki i swetry z dekoltem, równie obcisłe bluzki i będę sie zachowywał ajk ostatni bedał i takowo mówił, słuchał techno, a czuł się metalem to nim będę? Kązda subkultura ma jej przypisaną muzykę i dresy to jest rap. Po 2. badanie opini publicznej może jest jakie jest i pomimo, że sądzę, żę ma rację to nawet jeśli nie ma to co? Wytłumacz mi, jara Cię to, że więcej osób słucha metalu? Jeśli tak to jest żenujące. Po 3. Janek ma skłonność, ale ja też widziałem taką ankietę kiedyś i też rapu było najwięcej. Po 4. NiE NIE OPANUJE SIĘ!!! Typie weź się ogarnij, w grze nie ma cenzury, to jest offtopic, więc klimatu nie psuje, a co, jeśli komuś się nie podoba to niech nie wchodzi tutaj i tyle. Dopóki w zasadach nie będzie, nie będę się do tego stosował.
A może... NETYKIETA ... ? ... Może jednak ... ? ... ZXCVYX ... ? ...
No to może inaczej... Jest to OFFTOP więc wulgaryzmy RACZEJ moga przejść no ale ...
Kultury trochę. Po pierwsze to nie rozumiem o co ci chodzi i widzę, że mnie nie zrozumiałeś. Masz kompleksy z tego powodu, że jesteś w mniejszość. Jeżeli mój poprzedni post tak cię dotknął, to przepraszam. Nie napisałem, że ankieta nie ma racji. Może ma, mam to szczerze mówiąc w dupie. Chodziło mi o to, że zdarza się często, że ankiety nie oddają tego co jest prawdą.
Dresy to jest rap i techno, ale koleś, który chodzi w dresie, nie wie ile to jest dwa plus dwa, zna tylko słowa: kurwa, pierdolę itp., ale chodzi na koncerty Iron Maiden, Toola czy Slipknota. No to kto to jest? Oczywiście nie chcę nikogo obrażać, ale dresy mają według mnie te cechy, które wymieniłem ( oprócz słuchania metalu ). Wiem coś o tym... W końcu mieszkam na Pradze Północ.
Nie chodzi mi o to czy są takie zasady, ale chodzi mi o kulturę osobistą. Na razie pokazujesz, że jej nie masz.
P.S. Nic takiego nie napisałem, że według mnie więcej osób słucha metalu czy rocka. Jak dla mnie to ta ankieta ma rację. ( chociaż w mojej klasie na 31 osób, 1 dziewczyna nie słucha rocka i 4 chłopaków też nie, ale moja klasa może być wyjątkiem )
Ostatnio edytowany przez Aretis (2009-03-26 17:18:54)
Czytaj ze zrozumieniem. Nie powiedziałem, że ankieta ma racje, powiedziałem, że jeślia nkieta się myli, a tak sądzę, to chyba jest różnica?
Nie mam kompleksów, że jestem w mniejszości, bo chyba nie jestem, a jeśli jestem to w minimalnej. Ponadto mi to zwisa czy jestem czy nie.
A właśnie to Ty w pierwszym poście i Twój brat cały czas mówicie, że "Nie, to metali jest więcej, bo rap jest głupi, więc nei może być bardziej popularny", a przynajmniej tak wnioskuje z waszych postów.
A co do netykiety. Przeklnąłem ile? 3-4 razy pod wpływem stresu, a moja kultura to jest moja sprawa pozatym mam jej więcej niż Wy kiedy trzeba, a to że w swoim towarzystwie pozwalam sobie kląć to nie uważam tego za nic złego i będę to robił. Bądźmy szczerzy, nie wiem jak z Tobą Arghez, ale jak grałem z Myszoworem, Aretisem, Mardorinem i Iwanem sesję to każdy przeklinał i nikomu nic nie przeszkadzało, ale w internecie to netykieta i kultura? Jeszcze na stronie, na której jest to zezwolone, a większość stałych bywalców znam z prawdziwego świata. Ludzie weźcie się zastanówcie, co wam to przeszkadza? Demoralizuję was...?
No właśnie ja nie napisałem, że metal rządzi i, że metali jest więcej. Powiedziałem jakie zespoły lubię oraz to, że ankiety nie zawsze mają rację i tyle.
Wtedy nikomu nie przeszkadzało, że przeklinamy więc przeklinaliśmy ( ty i tak najwięcej ). A tutaj przeszkadza to Arghezowi, więc to uszanuj.
Mi nie to że przeszkadza (Sora że się wtrąciłem, ale Aretis w końcu chce tu porządnie ogarnąć i "uspokoić" więc patrzcie tylko przez chwilę na ten post by nie był "prowokacją") ale tak się bardzo rzuca w oczy. Jeśli coś nie jest napisane to nie znaczy że to nie obowjązuje... Co Nie? (Pytanie retoryczne)
Pytanie retoryczne czy nie - odpowiem. Ale człowiek nie musi zasad moralnych dopóki nie naruszają prawa przestrzegać...
A Arghezowi to nie przeszkadza sam napisał...
Kurde śmiesznie, spytałem się tylko o ulubiony zespół, i wynikła z tego niezła kłótnia i czy można przeklinać czy nie, dobra wiem, że też trochę brałem w niej udział , ale dobra koniec tego